Direktlänk till inlägg 24 juli 2011
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 cintron (skalet)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du
vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker
poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet
citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och
rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en
muffinsplåt.
7. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter
eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en
potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
8. Jag sätter alltid mina formar i en
muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och
de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn,
höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Cream cheese frosting (typ glasyr)
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och
citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med
karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med
strössel.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
|||
|