Direktlänk till inlägg 22 augusti 2011
Heejsan! :)
Idag bestämde jag mig baka sockerkaka fast på ett annorlunda sätt :)
Nämligen att baka in chokladbolls smet i sockerkakan, väldigt spännande! Och dessutom blev den riktigt smaskig ;) Även om den var lite spräkt fast... det var ju den nya formens fel ;D
så som sagt det var väldigt spännande och änkelt värd att pröva, Jag fick receptet från en riktig fantastisk bok: The Sweetest Things - sötsaker, bakvärk och desserter!
Av Matilda Zetterdahl
Chokladbollskaka:
Sockerkakssmeten:
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Chokladbollssmet:
300 g smör
3 dl socker
5 dl havregryn
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
P.s man ska INTE ha kaffe i ( om man inte vill)
Gör såhär:
Börja med sockerkaks smeten genom att smälta smöret och låt det svalna. Väspa därefter äggen med sockret så det blir vitt och pösigt. Tillsätt mjölken och det smälta smöret och rör om. Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en separat skål och vänd sedan ned det i smeten och rör om. Häll sedan sedan smeten i en bröad form.
Gör sedan chokladbollssmeten genom att röra ihop smöret med sockret, och blanda sedan ner havregrynen kakon och vaniljsockret. Klicka i chokladbollssmeten i sockerkakssmeten och grädda i ugn, i ca 175 grader i cirka 45 min.
Och om man tycker det blev lite mycket chokladbollssmet gör som jag gör lite chokladbollar med kokos eller pärlsocker!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|