Direktlänk till inlägg 9 februari 2012
Hej!
Ja jag vet jag har inte bloggat eller uppdaterat bloggen sedan i december, illa illa. Men jag Har verkligen haft fullt upp De senaste månaderna...
Men nu ska jag iaf skärpa mig
Detta var vår nyårs dessert (Apelsin och passionfrukts marrängpaj)
Den blev jättegod med eftersom jag gjorde pajjerna i små formar så skulle den varit inne lite kortare tid.... Men det blev bra ändå.
Apelsin och passionfrukts marrängpaj
Pajdeg:
3 dl mjöl
1 msk strösocker
125 gram smör
1 mk vatten
Fyllning:
finrivet skal från 1 apelsin
1dl pressad apelsinsaft
4 passionfrukter
50 g smör
1dl strösocker
1dl vispgrädde
4 äggulor
Marräng:
4 äggvitor
½ tsk vinäger
1½dl ströscker
Gör såhär:
1. Pajskal: Blanda mjöl och socker till pajskalet.Fin fördela smöret i blandningen i matberedare eller med fingertopparna. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med
löstagbar kant, ca 28 cm. Ställ formen i kylen i minst 30 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Grädda pajdegen på andra falen n
edifrån i ca 12-15 min. Stick med en gaffel om det pyser upp.
4. Fyllning: Tvätta apelsinen och finriv apelsinskalet och pressa ut saften. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Smält smöret och blanda ner socker,grädde,äggulor,apelsinsaft oh passionsfrukt.
5. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och låt grädda i ytterligare 15-20 min tills fyllningen stelnat.
6. Marräng: Häll äggvitorna i en bunke, tillsätt vinägern och vispa till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vipa til fast marräng. Fortsätt grädda i 10-12 min på andra falsen nedifrån tills marrängen fått fin färg.
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|