The Bake House

Direktlänk till inlägg 9 februari 2012

Nyårs desserten :D

Av Lina - 9 februari 2012 16:25

Hej!

Ja jag vet jag har inte bloggat eller uppdaterat bloggen sedan i december, illa illa. Men jag Har verkligen haft fullt upp De senaste månaderna...   

Men nu ska jag iaf skärpa mig   


Detta var vår nyårs dessert (Apelsin och passionfrukts marrängpaj)

Den blev jättegod med eftersom jag gjorde pajjerna i små formar så skulle den varit inne lite kortare tid.... Men det blev bra ändå.


Apelsin och passionfrukts marrängpaj

Pajdeg:

3 dl mjöl

1 msk strösocker

125 gram smör

1 mk vatten

Fyllning:

finrivet skal från 1 apelsin

1dl pressad apelsinsaft

4 passionfrukter

50 g smör

1dl strösocker

1dl vispgrädde

4 äggulor

Marräng:

4 äggvitor

½ tsk vinäger

1½dl ströscker

Gör såhär:

1. Pajskal: Blanda mjöl och socker till pajskalet.Fin fördela smöret i blandningen i matberedare eller med fingertopparna. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med

löstagbar kant, ca 28 cm. Ställ formen i kylen i minst 30 min.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Grädda pajdegen på andra falen n

edifrån i ca 12-15 min. Stick med en gaffel om det pyser upp.

4. Fyllning: Tvätta apelsinen och finriv apelsinskalet och pressa ut saften. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Smält smöret och blanda ner socker,grädde,äggulor,apelsinsaft oh passionsfrukt.

5. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och låt grädda i ytterligare 15-20 min tills fyllningen stelnat.

6. Marräng: Häll äggvitorna i en bunke, tillsätt vinägern och vispa till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vipa til fast marräng. Fortsätt grädda i 10-12 min på andra falsen nedifrån tills marrängen fått fin färg.


Lycka till!

 





 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 11 juni 2013 19:47

    I söndags så bakade jag och min käre far en otroligt god limepaj. Och ja, den var verkligen jättegod! Pajen var gjord på lime och kondenserad mjölk. Så den smakade lite kola aktigt men ändå fräscht. Det ända var att den  var liiite för söt! ...

Av Lina - 7 juni 2013 18:29

      Det här är valiga rarbarber muffins med lite kokos som dekoration.    Recept:  Rabarbermuffins Ugnstemp: 200 grader Varmluft: 175 grader 100g smör eller margarin 1½ dl socker 4 ägg 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vani...

Av Lina - 25 maj 2013 21:46

        Jävlar vad längesen jag uppdaterade bloggen, har ingen seriös andledning. Har varit ganska mycket i skolan men egentligen har jag inte orkat. Men om ni vill ha mer uppdatering om mitt liv så ska ni besöka denna bloggen som jag har med ...

Av Lina - 1 april 2013 19:41

Ja, idag så kom kusinerna och då bjöd vi på marängtårta med vaniljvisp blandat med kakao. Det var jättegott och busenkelt. Det föreslår jag verkligen!                 Receptet hittade jag genom en person i gruppen "Baka" på dayviews. (htt...

Av Lina - 24 mars 2013 17:12

      Idag så har jag bakat en variant på syltkakor fast jag tillsatte lime! Egentligen blev dem inte alls som jag hade tänkt mig! För dem blev inte som i tidningen men jag tror att jag gjorde lite stora, haha.  Men i receptet i tidningen så...

Presentation


Hej! Välkommen till min blogg. Jag heter Lina, är 14 år och älskar att baka och pyssla. Det är det min blogg handlar om. Följ gärna bloggen på Blogkeen.se för bäst uppdatering. uppdatering.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Strawberry On Top Of Cupcake

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards