Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012
Igår gjorde jag lite söndags fika, björnbärspaj. Vi "odlar" ,eller vad man säger, det hemma. Det röda ser ut som hallon men det är oxå björnbär, björnbär kan bli så när man fryser dem nämligen.
Kaksmuledegen gjorde jag lite på fri hand.
200 gram smör/margarin
½dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
ca ½-1 dl havregryn om man vill ha det sen är det bara att nypa ihop. Björnbären är väldigt rinniga om man har de frysta så ha i potitsmjöl+socker och strö över innan ni lägger på smudegen. Vi hade ungefär 3 tsk potatispulver men det var alldeles för lite. Ni får döma sjäva men min paj blev väldigt stor iaf. Ungn: 200 grader
tid: ca 20-30 min
Lycka Till <3
// Lina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|