The Bake House

Senaste inläggen

Av Lina - 30 november 2011 17:26

YES!!! Äntligen är det första advent ! Då får man ju sätta igång med julbaket! Åååh vad jag har längtat!

Men nu ska berätta vad jag hittade i tidingen jag föreslog i förra inlägget: juliga pralinformar! Jag sa det till min underbara mamma och nästa dag låg dem på skrivbordet! Happy me! xD


Dagen efter jag hade fått dem var det bara att använda fantasin och börja smälta choklad!


Inga recept får ni! För här måste man använda sin fantasi! Men jag ska berätta hur jag gjorde!


        

Här ser ni lite bilder på pralinerna! Även hur det ser ut i affären! (Åhlens)


  

Det är bäst att smörja formarna med olja först. (då får man ut dem lättare)


   

Man kan ha hackad mandel!


     

Om man har i krossad marianne godisar smakar pralinerna mint och det blir lite tuggmotstånd av minten (som inte smälter) Man kan bara krossa marianne och smälta det över vattenbad tillsammans med lite kokosfett (kokosfett är inte tvunget) Eller kan man smälta det tillsammans med annan blockchoklad!


     

Sedan kom jag på en underbar idé!

Att ha "after eight" till! Då blir det lixom en "mintfyllning" i chokladpralinerna!

Jag gjorde så att jag delade "after eighten" så att dem passade formarna. Sedan smälte jag choklad, hällde i ungf choklad i hälften av formarna la i after eight biten och hällde över den sista chokladen så den täckte. Då blir det en mintfyllning!


Ett annat tips är att smälta både ljus och mörk blockchoklad. Då blir chokladen varken så söt eller för "besk".

(jag tycker det iallafall)


Hoppas dettaa var till en liten hjälp! Ha en god advent // Lina <3

Av Lina - 16 november 2011 19:11

Jag har köpt världens bästa baktidning !

Den heter "Hembakat" och är super DUPER bra!

Men den kostar lixom 60 kr! Så det är ganska dyrt men det är värt det!

Ett måste om man ÄLSKAR att baka! Det finns lixom tillochmed recept på hungodis :D

Den kommer ut varannan månad. Så kika efter tidning "Hembakat"

Den senaste tidningen som har kommit ut heter "Julbak" och är ett måste inför julen.

En bra julklapp till en som älskar att baka! 


Ha det bra! :)


   

Av Lina - 13 november 2011 17:02

Idag gjorde jag en sjukt bra farsdag present!

wienenogat "stavning"

Den är både fin och god, för det är så dyra ingredienser hela ca 155 kr kostar det att köpa alla ingredienserna!

Men det tycker jag är värt för farsan ;)

Receptet kommer från en UNDERBAR tidning som heter "Hembakat" rekomenderar den starkt.

så här kommer receptet:


Wienenogat

Ca. 40 st

500 g nogat

300 g mörk choklad

200 g mandelflarn

Gör såhär:

1. Rosta mandelspånen lätt i en het och torr stegpanna.

2. Smält nogaten över vatten bad.

3. När nogat har smält häll i den hackade mörka chokladen.

4. När nogaten och den mörka chokladen blivit en smet vänd i mandelflarnen och blanda.

5. Häll i smeten i en fort som är 30 X 20 cm.

6. ställ i kylen.

7. När den stelnat skär upp i små bitar.


KLART!!

(om ni är lite skeptiska mot den mörka chokladen så säger jag bara: DET BLEV HUR BRA SOM HELST!) Eftersom att nogaten är så söt behöver "pralinerna" lite mörkare choklad för att tona ner det söta. Fast det blev ju sött en då! :D


     




Av Lina - 13 november 2011 13:41

Strassburgaree smulit och gott :D

Jag kommer alltid komma ihåg att farmor bakade det alltid när jag och min pappa kom. Dessutom är det pappas favorit :D

Receptet kommer här:


Strassburgare

ca. 50 st

ingredienser:

200 g smör

1 dl florsocker

2 msk vaniljsocker

2½ dl vetemjöl

2 dl potatismjöl

Gör såhär:

  

Rör matfettet smidigt. sikta sedan  florsockret och vaniljsockret över smöret och rör ihop.

   

blanda potatismjölet och vetemjölet i en annan skål och sedan blanda i lite i taget i smör florsockre smeten.

    

"dega ihop" blandningen och ladda spritsen.

   

Sedan är det bara att spritsa och sedan in i ugnen i ca 10 min (eller tills de blir lite guldgul färg)

   


KLART!!!


Av Lina - 13 november 2011 13:34

Hejsan!

För några veckor sedan hade jag bakat scones med bär i! Blev super duper goda :D


Har tyvärr inte receptet på sconesen *stavning*

så det är bara att göra vanliga scones fast lägga till lite olika bär! Jag änvände hallon och blåbär!


Lycka till :D



 

De kanske inte ser så apptitliga ut men de är as goda :D 


Av Lina - 1 oktober 2011 18:35

Hej! Idag har jag gjort "Flapjacks".

Det är en slags ja.... söt kaka.

Jag har inte smakat "hela" än men jag har ju smakat smeten. Men här kommer det enkla receptet!


Flapjacks

1oo gram smör

1 dl farinsocker (eller vanligt)

2 msk ljus sirap ( jag använde vanlig sirap, det gick lika bra)

250 gram havregryn

1 nypa salt

choklad ca: 200 g


Gör såhär:

1.smält smör tillsätt farinsockret och sirapen och rör om tills det blir en nrun tjock smet.

2. Vänd  havregryn, lite i taget.

3. Bred ut smeten på blåt med bakplåtspapper. Och strö över saltet.

4. gräddda i ugn på 175 grader i 10-12 min ( fö mig tog det 15 min)

Var försiktig så den inte bräns, den ska vara gyllenbrun.

Låt dem sedan svanlna i 2 min och skär dem i önskade bitar.

Över med chokladen och ställ in i kylen tills de ska ätas.


Mina såg ut sähär när jag tog ut dem

ur ugnen. och när jag skurit dem.

Jag tog bort allt små kravs.

   

Och det blev ganska mycket, Jag råkade

ha i för lite smör av mistag så då blev dem såhär.  

 

Jag smälte chokladapelsin choklad, för vi hade

ingen annan hemma. Men... det smälte ju aldrig det blev bar typ kräm.

Jag la krämen på bakplåtspapper och hällde över lite såntdär som blev över

och satte det i frysen. Det blev riktigtgott ändå.

 

Så sen cyklade jag till ica och köpte ljusblockghoklad.

( Jag skulle oxå kunnat tänka mig mörk Men det är

Inte min favorit) Men blockghoklad funkade iallafall bättre.

   

Så jag hällde lite smält choklad på varje kaka, och sedan hällde jag

på det dära kravset. För jag visste inte vad jag skulle göra med

det. Man kan oxxå ha det på fil, det blir som söt musli ungf! 

   

Sådär klart! Super gottt!


Lycka till // Lina



Av Lina - 22 augusti 2011 18:34

Heejsan! :)

Idag bestämde jag mig baka sockerkaka fast på ett annorlunda sätt :)

Nämligen att baka in chokladbolls smet i sockerkakan, väldigt spännande! Och dessutom blev den riktigt smaskig ;) Även om den var lite spräkt fast... det var ju den nya formens fel ;D

så som sagt det var väldigt spännande och änkelt värd att pröva, Jag fick receptet från en riktig fantastisk bok: The Sweetest Things - sötsaker, bakvärk och desserter!

Av Matilda Zetterdahl


Chokladbollskaka:

Sockerkakssmeten:

50 g smör

2 ägg

2 dl socker

1 dl mjölk

2½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Chokladbollssmet:

300 g smör

3 dl socker

5 dl havregryn

2 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

P.s man ska INTE ha kaffe i ( om man inte vill)


Gör såhär:

Börja med sockerkaks smeten genom att smälta smöret och låt det svalna. Väspa därefter äggen med sockret så det blir vitt och pösigt. Tillsätt mjölken och det smälta smöret och rör om. Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en separat skål och vänd sedan ned det i smeten och rör om. Häll sedan sedan smeten i en bröad form.

Gör sedan chokladbollssmeten genom att röra ihop smöret med sockret, och blanda sedan ner havregrynen kakon och vaniljsockret. Klicka i chokladbollssmeten i sockerkakssmeten och grädda i ugn, i ca 175 grader i cirka 45 min.

Och om man tycker det blev lite mycket chokladbollssmet gör som jag gör lite chokladbollar med kokos eller pärlsocker!


     Kram Lina :)

Av Lina - 19 augusti 2011 21:14

Ja idag blev mina kakor misslyckade och såhär såg de ut:


    Degen var inte heller god för den delen.... Men aja ett misslyckande lär man sig av!

Presentation


Hej! Välkommen till min blogg. Jag heter Lina, är 14 år och älskar att baka och pyssla. Det är det min blogg handlar om. Följ gärna bloggen på Blogkeen.se för bäst uppdatering. uppdatering.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Strawberry On Top Of Cupcake

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards