Senaste inläggen
Jag mår min pappa leva jag mår min pappa eva uti hundrade år!
Idag gjorde vi en tårta till min stackars pappa som var sjuk :(
så det kom inga gärster som det var tänkt! Men vi köpte marängbotten (hade inte tillräkligt med ägg) sen blandade vi grädden med lemoncurd och sen för attt tårtan inte skulle bli för söt la vi på massor med blåbär och hallon (frysta)
En enkel och VÄLDIGT god tårta!
Idag hade jag och min kompis sanna inget att göra så då bestämde vi oss att baka nått lätt när mina föreldrar inte var hemma! Så det blev kladdkakemuffins! I olika formar! Igentligen skulle det bara vara stora men vi hade inte tillräkligt med stora formar så det fick bli några små också! Men de blev värkligen perfekta ( eller rättare sagt som "vi" ville ha dem) Och vi ville ha dem kladdiga i mitten fast det skulle inte "rinna ut" men det är ju olika vad man tycker :)
Så först bakade vi de små sen de stora iugnen.
Här är det smarriga receptet.
Ca 12 muffins
2 st ägg
2 ½ dl socker
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g smält smör eller magarin
3 dl mjöl
1. Vispa äggg och socker pösigt, tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör till en slät smet.
2. fyll formarna och gräddda i mitten av ungnen i ca 10 min i 175 C.
3. Titta till muffinsarna då och då för det går snabbt att grädda dem.
Ett snabbt enkelt och gott recept på ett par kladdiga muffins :P
Hej! Idag har jag försökt bakat "monster cupcakes". Jaa det blev faktiskt rätt bra, Jag bakade "Amerikanska chokladmuffins" igentligen ska det vara frostning på muffins men hade inte tillgång till det... Så jag gjorde glasyr med flädersmak, Man tar 1 dl florsocker och några tsk saft (vilken som helst) Men det beror på hur lös man vill ha glasyren. Till ögon hade jag flingor (frukosthjärtan) och till mun digestive kex. Fast de ser lite ledsna ut men ändå :)
Här är receptet på muffinsen!
Amerikanska
chokladmuffins
8 st amerikanska muffins
4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
1 dl mörk kakao eller vanlig
150 g choklad enligt smak eller eller M&M (behövs inte om man inte vill)
3 dl mjölk
1 dl olja
1 ägg
Blanda de torra ingredienserna i en skål och resten av ingredienserna i en
annan. Blanda mjölkblandningen lite åt gången med de torra ingredienserna till
en jämn smet. Tillsätt eventuellt nöt eller choklad hacket. Ifall man vill ha
ett chokladhjärta till muffinsen lägger man en hel bit choklad på smeten i
muffinsformen. Ifall man använder aluminium formar för amerikanska muffins
lönar det sig att smörja in dem lite med olja. Fyll muffinsformar till drygt
hälften/två-tredjedelar av formen, lägg eventuellt på en chokladbit, och grädda
i 175 grader i 15-20 minuter.
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 cintron (skalet)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du
vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker
poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet
citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och
rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en
muffinsplåt.
7. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter
eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en
potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
8. Jag sätter alltid mina formar i en
muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och
de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn,
höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Cream cheese frosting (typ glasyr)
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och
citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med
karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med
strössel.
Jag själv hade russin i.Idag var jag minsann havre sugen :)
Så jag bakade Klassiska havre kakor! Jaa... Klassikskt alltid gott :)
Klassiska Havrekakor ca 24 st
115 g osaltat smör
2 ½ dl muscovadsocker ( går lika bra med vanligt strösocker)
1 stort ägg uppvispat
1 msk mjölk
½ tsk vaniljsocker
1½ dl mjöl
4½ dl havre gryn
Ändvänd bakplåtspapper eller lätt smörjda bakplåtar
Gör så här:
* Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker i en skol och vispa kraftigt med
elvisp eller handvisp. Tillsätt mjöl och havregryn och blanda väl med sked.
*Grädda i ugnen på 180 grader i 12-15 min tills kakorna är bruna runt kanterna.
Om man vill ha en variation kan man ha i:
* Torkad frukt ( russin, körsbär, tranbär eller blåbär)
* Mandel
* Hackad choklad
* Kanel
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|