Senaste inläggen
Knäck knäck KNÄCK jag älskar knäck :)
Recept:
2 dl sirap
2 dl vispgrädde
2 dl socker
hackade mandlar
gör såhär:
koka ihop sokret,vispgrädden och sirapen i ca 15.25 min. Gör kultestet för att se om den är klar. Man häller upp kalt vatten i ett glas sedan droppar man lite "smet" i det och sedan ska man försöka forma det till en kula. Om man kan det den klar men int så är den inte klar det är "kulprovet" häll upp i formar och ställ in i skylen.
Lycka till
Fin fin present till mamma! Aja så som sakt blir detta en julklapp till min underbara mammma!!
Här komer receptet:
Saffransbiscotti Ca 30 st
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel
5 dl vetemjöl
Gör såhär:
1. sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran.
2. Häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i smeten.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 25 min.
6. Ta ut plåten och sänk ungsvämen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv.
8. torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.
Lycka till (receptet kommer från tidningen hembakat!)
Hej! För några dagar sedan gjorde jag en underbar chokladkola i micron. Den MÅSTE ni bara göra den är fantastiskt god! Här kommer receptet:
Chokladkola ca. 30 st
Ingridienser:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
½ tsk ättissprit
Gör såhär:
Blanda alla ingridedienser i en skål som rymmer minst 1½ liter.
Ställ in i micron utan lock å full effekt i 8-9 min.
Ta ut den och testa med termometersom ska visa 124 grader. När den är det lått den stå inne i micron en minut till!
Eftersom jag ville ha en annan smak på min kola tog jag i 5-6 droppar peppamyntsolja. Jag gjorde det när den var varm. Man måste ha mer pepparmintsolja i eftersom den är varm.
Häll i i en aluminiumform ca 10x17 cm Och låt den halvstelna.
när den gjort det skär eller klipp dem och lägg dem i papper ( jag tog muffinformar och gjorde såhär: )
hej hej! jag har längtat att göra de hära kakorna. De blev jätte goda.
Receptet finns på denna fina blogg: http://darksess.com/p/2011/5/?link=1306348828
Jag behövde oxå använda mitt "fluff" man kan säga att det är smält smasmallow på burk *stavning*
För det går ju minst lika bra som att smälta masmallows i micron.
Lycka till (detta är värt att testa)
hej hej! Igår baade jag en saffranskaka!Och den blev riktigt god. För min mamma ÄLSKAR nämligen denna saffrankakan! Men nu ska ni få receptet :)
Saffanskaka
200 g margarin
1 paket saffran och lite sockerkorn
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ev: florsocker
Gör såhär:
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Bröa en rund form med löstagbar kant.
3. smält matfettet ch låt det svalna.
4. stöt saffranet + lite av sockerkornen i en mortel.
5. Vispa ägg och socker pösigt.
6. Tillsätt sedan saffranet, matfettet och mjölken.
7. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smetet.
8. Häll i formen och låt grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
9. När kakan svalnat sikta florsocker över kakan! (om man vill)
Lycka till hejdå!
Idag har jag testat detta! Om ni undrar vad det är så är det två pepparkakor och imellan är det vaniljglass! super duper gott är det! Det MÅSTE testas, nu på andraadvent! Det är bara att lägga vaniljglass imellan två pepparkakor och sedan in i frusen. Ta ut dem direkt nä dem ska serveras! Lycka till :D
Idag har jag bakat härligt sega polarbröd!
De var jättelätta att baka och dem var dessutom super duper goda! Receptet kommer från tidningen: "Hembakat" som jag skrev i ett inlägg.
Jag ska inte skriva mer för ni ska ju självklart få det underbara receptet!
Polarbröd ca: 20 st
Ingridienser:
50 g smör
5 dl vatten
50 g jäst
3 msk ljus sirap
1 tsk salt
ca 16 dl rågsikt
Gör såhär:
1.Smält matfettet, tillsätt vatten och värm till 37 grader.
2.Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av vätskan i taget. Men spara lite.
Blanda sirapen och saltet med resten av spadet och häll i.
3.Tillsätt det mesta av rågsikten och arbeta degen tills den blir blank och smidig. Degen ska släppa bunkens kanter när den är färdig arbetad. Strö lite mjöl och låt degen jäsa under en bakhanduk i 30 min.
Före jäsningen Efter jäsningen
4. Sätt ungnen på 275 grader. Lägg på bakplåtspapper på flera plåtar.
5.Dela degen i ca 20 jämnstora bitar. Rulla alla 20 till bollar och kavla ut dem till "plattor", ca 16 sm i diameter, på lätt mjölat bakbord. Lägg dem på bakplåtspapper och nagga "plattorna" och låt dem jäsa under en bakduk i ca 10 min.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 3-5 min. Låt dem sedan svalna på ett galler under en bakduk.
Klart! Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|