Senaste inläggen
Igår gjorde jag lite söndags fika, björnbärspaj. Vi "odlar" ,eller vad man säger, det hemma. Det röda ser ut som hallon men det är oxå björnbär, björnbär kan bli så när man fryser dem nämligen.
Kaksmuledegen gjorde jag lite på fri hand.
200 gram smör/margarin
½dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
ca ½-1 dl havregryn om man vill ha det sen är det bara att nypa ihop. Björnbären är väldigt rinniga om man har de frysta så ha i potitsmjöl+socker och strö över innan ni lägger på smudegen. Vi hade ungefär 3 tsk potatispulver men det var alldeles för lite. Ni får döma sjäva men min paj blev väldigt stor iaf. Ungn: 200 grader
tid: ca 20-30 min
Lycka Till <3
// Lina
Idag har jag och mamma gjort marmelad till loppisen på lördag. Denna marmelad är verkligen jättegod. Och dessutom hur enkel som helst. Så om du gillar citrus marmelad ska du verkligen göra denna.
http://www.ica.se/Recept/apelsin-och-citronmarmelad-714716/
Lycka till// Lina <3
Tjena allihopa!
Igår bakade jag ett chokladmuffins recept som jag änvände i påsk. Jag la aldrig upp mina påskmuffins men dom blev hur goda som helst, o fina. Så alltså bestämnde jag mig att jag skulle göra det. Dem är superenkla och hur goda som helst. Så föreslår dem verkligen. I grundreceptet har man hasselnötter och inte choklad. Men jag tyckr det blir s mycket godare med choklad (är hasselnöts allergiker oxå)
Påskmuffinsen:
Topping: Nutella
Fågelbo: Mandelmassa och godischokladägg
Receptet kommer snart
Idag fick jag 1 timmes sovmorgon, med andra ord vi började lektionen 9:40, så då passade jag på att göra något annorulunda. BLÅBÄRSGRÖT! Och det var hur gott som helst. Jag hade i hälften blåbär och hälften hallon. Det blev jättegott. Så det föreslåt jag eftersom att frysta blåbär smakar inte så himla mycket. En redig helgfrukost alltså med en rostmacka till kanske? (;
Blåbärsgröt (1 portion)
Jippie! Äntligen har äpplerna blivit mogna i våran trädgård. Jag älskar nämligen äpplen, fast jag kan bara äta tillagade äpplen, skitsynd är skit ledsen för det. Och det är inte bara äpplen jag inte tål, jag tål inte någon "kärnfrukt" Tex: Päron, nektariner, kiwi,äpple,persika,nektarin osv... Men jag kan ju som sagt äta dem om det tillagas. Så alltså lagade jag mini äppel pajer. Och det var den godaste pajen jag ätit , allvarligt. Så testa VERKLIGEN detta hemma. Eftersom min syster äter LCHF så gjorde vi lchf-äppelpaj oxå.
Men här kommer lite bilder
Jag gjorde såhär:
Hackade äpplerna (ca 5 st) i små tärningar, det gjorde jag bara för att det skulle gå i formarna. Sedan "marinerade" jag dem i kanel och socker. Sen gjorde jag själva smuldegen:
Rör samman 75 rumstempererat smör, 1 dl socker, 2 - 2½ dl havregryn och 1 msk sirap (jag brukar alltid ta mer ) tills det har blandats ordentligt. lägg det sedan över formarna/formen. Grädda i ca 15 min (tills äpplerna blir mjuka och smuldegen blir brun) Om du tycker att den bir för brun lägg då på folié.
Lycka till // Lina
p.s man kan nog smaksätta smuldegen med kanel, kardemumma eller nått likanande.
I söndags s bakade vi snoddas till pappas jobb. Eftersom jag inte hade läge att fotografera dem så fick han göra det på jobbet. Och han har ju inte världens bästa mobilkamra? Men det kommer bilder ändå.
Receptet hittar ni här: http://www.recepten.se/recept/mockarutor.html Vi gjorde tre stycken satser.
Lycka till // Lina <3
Idag gick jag på min kusins namngivningsfest. Jag gjorde alltså ett kort, det var ett av det bra jag har gjort. Inte för mycket och inte för lite. Ett enkelt 20 min kort (fick göra det förhastat). De andra smyckerna är några jag glömt, dt röda med hjärtat är gjort med en tjockare slakts aleminiumfolié.
Jag kommer snart göra ett inlägg på tårtorna på namngivningen.
Hoppas jag inspererar er och lite så.
// Lina
Idag bestämde jag min för att gör nått med lime eftersom att dem började bli dåliga. Aa och då blev det Muffins med lime, hallon och blåbär i. Troligtvis blir det inte så mycket uppdatering i veckorna eftersom lovet är slut och jag börjar högstadiet. Men helgerna kommer det bakas och pysslas för fullt Som ni ser har jag bytt namn (IGEN) Och torligtvis kommer det förbli det. Jag ha även ändrat bakrund och lite sådär. Och namnet fick jag faktiskt ifrån Kreta som jag var på förra vekan för jag såg nämligen en resturang som hette "The bake house"
Receptet har jag ävent till "Förfärligt goda sommarmuffins" Det är exakt samma ´recept fast olika saker man har i, jag hade 2 lime frukter och lite bär och dem blev oxå förfärligt goda
Receptet kommer här: http://thebakehouse.bloggplatsen.se/2012/07/13/8238277-forfarligtgoda-sommarmuffins/
Lycka till med de goda muffinsarna nu. Man kan även ha dem till CUPCAKE. Men idag gjorde jag inte det :)
// Lina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|